om

Linnea är uppvuxen i Sundsvall och bor numer åter i hemstaden. Sång och teater blev tidigt viktigt i Linneas liv. Hon började i kör när hon var sju år och sedan i Kvartersteatern när hon blivit tolv.

På gymnasiet gick Linnea det estetiska programmet med inriktning musik. Tillsammans med fem tjejer i klassen startade Linnea bandet Landslide. De började som ett countryband som spelade covers av förebilder som Dixie chicks, Bonnie Raitt och Dolly Parton men efter några år tillsammans så hittade de sitt eget sound och började skriva låtar. Landslide spelade aktivt under några år och medverkade bland annat i TV4:as Talang 2007.

Efter gymnasiet flyttade Linnea norrut och började på Kalix folkhögskola där hon gick en musiklinje med artistinriktning. Hon har också studerat på Kulturamas teaterlinje i Stockholm.

År 2009 jobbade Linnea som showartist för Sunwing resort i Turkiet. Därefter har det blivit många showartistjobb. Två säsonger spenderade Linnea i Sälen när hon jobbade i Showtime på Lindvallens Wärdshus. Hon har också jobbat för Milda Makter, Show People och Wallmans i olika konstellationer.

Linnea har också spelat teater och varit med i musikaler. Nu senast i Estrad norrs ungdomsmusikal Utanförskapet. Linnea hade även huvudrollen i musikalen Svart som synden som sattes upp i Estrad norrs regi.

Den här Sundsvallstjejen har många bollar i luften och anlitas ofta som sångerska på bröllop, dop och begravningar i Sundsvall med omnejd. Hon ingår i Show Peoples ensemble och reser då och då till Västkusten för att showa. Tillsammans med Bosse BOB Sjöbom så har Linnea en musikföreställning som heter Walk the line, en föreställning där publiken bjuds på en musikresa med rötterna i amerikanskt 50-60-tal. I huvudsak spelas Johnny Cash- och June Carter-låtar. Linnea har också studerat journalistik på Mittuniversitetet och jobbar bland annat på Sveriges Radio Västernorrland ibland. Det var Linneas skrivarintresse som fick henne att börja plugga journalistik och i bloggen får hon utlopp för det.